Κατηγορία:Υπόμνημα Απομαγνητοφώνησης
Ο πίνακας των συμβόλων που χρησιμοποιούνται στην απομαγνητοφώνηση έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις συμβάσεις της Ανάλυσης Συνομιλίας, όπως στα:
- Atkinson, M. and Heritage, J. (1984). The Structure of Social Action Cambridge: CUP.
- Hutchby, I. and Wooffitt, R. (1998). Conversation Analysis. Cambridge: Polity Press.
- Pomerantz, A. (1980). Telling my side: 'limited access' as a 'fishing device'. Sociological Inquiry, 50, 186-198.
- Sacks, H. (1992). Lectures on Conversation. Oxford: Basil Blackwell.
- Schegloff, E. A. (1988). Goffman and the Analysis of Conversation. In P. Drew and A Wootton (eds) Erving Goffman: Exploring the Interaction Order. Cambridge Polity Press.
Τα σύμβολα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την απομαγνητοφώνηση των διεπιδράσεων που εντάσσονται στην κειμενική κατηγορία "Συνομιλίες" είναι τα εξής:
[ Σημείο έναρξης της διακοπής/επικάλυψης μεταξύ δύο εκφωνημάτων. ] Σημείο ολοκλήρωσης της επικάλυψης/διακοπής μεταξύ δύο εκφωνημάτων. = Ένα ζεύγος 'ίσον' που συνδέει διαφορετικές συνεισφορές – στο τέλος της μίας συνεισφοράς το πρώτο, στην έναρξη της επόμενης το δεύτερο – δηλώνει τη ‘συγκόλληση’ των εκφωνημάτων, δηλαδή την έλλειψη αντιληπτού κενού μεταξύ τους. : Η άνω και κάτω τελεία μετά από ένα φωνήεν δηλώνει την επιμήκυνση του φθόγγου. Η επανάληψη του συμβόλου δείχνει μεγαλύτερη διάρκεια του φθόγγου. (.) Παύση μεγαλύτερη από 1.5 δευτερόλεπτο. , Παύση μικρότερη από 1.5 δευτερόλεπτο. (λέξεις) Αν οι παρενθέσεις περιέχουν λέξεις, αυτές αποτελούν την πιο πιθανή εκδοχή του τι ειπώθηκε. ((λέξεις)) Οι διπλές παρενθέσεις περιλαμβάνουν σχόλια της αναλύτριας. λέξεις Οι λέξεις σε πλαγιογραφή δηλώνουν την ειρωνική χροιά του/της ομιλητή/τριας. |
Σελίδες στην κατηγορία «Υπόμνημα Απομαγνητοφώνησης»
Αυτή η κατηγορία περιέχει τις ακόλουθες 34 σελίδες, από 34 συνολικά.